Brak produktów w koszyku.
Giribaldi BARBERA D’ALBA D.O.C. SUPERIORE CAJ 0,75L
Barbera pochodzi z winnicy w Albie, która znajduje się 380 m nad poziomem morza i ma powierzchnię 3,96 ha na cienkiej wapiennej glebie. Po odpoczynku w stali nierdzewnej wino dojrzewa w 30hl dębowych beczkach przez około 8 miesięcy, potem zostawiane jest w butelce na co najmniej 3 miesiące. Wino posiada europejski certyfikat ECO BIO.
Wino to charakteryzuje się intensywną, rubinową barwą i wyrazistym, złożonym bukietem aromatycznym. Wyczuwalne są nuty ciemnych owoców, takich jak czarna porzeczka, wiśnie i śliwki, połączone z subtelniejszymi tonami przypraw, kakao i wanilii. W ustach wyróżnia się pełnym, harmonijnym smakiem, z dobrze zintegrowanymi taninami i wyraźnym, długim finiszem.
Giribaldi Barbera d’Alba D.O.C. Superiore Caj to wino, które doskonale komponuje się z daniami kuchni włoskiej, takimi jak mięsa duszone w sosach pomidorowych, pieczone ryby, makarony z mięsem oraz dojrzewające sery.
Description
Barbera pochodzi z winnicy w Albie, która znajduje się 380 m nad poziomem morza i ma powierzchnię 3,96 ha na cienkiej wapiennej glebie. Po odpoczynku w stali nierdzewnej wino dojrzewa w 30hl dębowych beczkach przez około 8 miesięcy, potem zostawiane jest w butelce na co najmniej 3 miesiące. Wino posiada europejski certyfikat ECO BIO.
Wino to charakteryzuje się intensywną, rubinową barwą i wyrazistym, złożonym bukietem aromatycznym. Wyczuwalne są nuty ciemnych owoców, takich jak czarna porzeczka, wiśnie i śliwki, połączone z subtelniejszymi tonami przypraw, kakao i wanilii. W ustach wyróżnia się pełnym, harmonijnym smakiem, z dobrze zintegrowanymi taninami i wyraźnym, długim finiszem.
Giribaldi Barbera d’Alba D.O.C. Superiore Caj to wino, które doskonale komponuje się z daniami kuchni włoskiej, takimi jak mięsa duszone w sosach pomidorowych, pieczone ryby, makarony z mięsem oraz dojrzewające sery.
Additional information
Weight | 1 kg |
---|
Reviews
There are no reviews yet.