Brak produktów w koszyku.
LA VOLIERA Primitivo I.G.P. Salento 0,75L
Sud Vini premium wines to utytułowany producent o ugruntowanej pozycji w regionie Puglia w pobliżu Morza Jońskiego. Wina Sud Vini są produkowane w oparciu o tradycyjne metody, ale także z użyciem nowoczesnych technologii, co pozwala na uzyskanie doskonałej równowagi między klasycznymi a nowoczesnymi stylami.
Winogrona do produkcji Primitivo la Voliera pochodzą ze wzgórza Salento 450m nad poziomem morza.
LA VOLIERA Primitivo ma ciemny, rubinowy kolor i intensywny aromat, w którym dominują nuty czarnych jagód, wiśni, suszonej śliwki, cynamonu i gałki muszkatołowej. Na podniebieniu wyczuwalne są smaki dojrzałych owoców z wyraźnymi taninami i kwasowością, co nadaje mu charakteru i elegancji. Wino to jest pełne i złożone, ale jednocześnie delikatne i harmonijne.
LA VOLIERA Primitivo doskonale pasuje do mięs czerwonych, dziczyzny i sera, ale także do dań z grilla i potraw kuchni śródziemnomorskiej
Serwować w temperaturze od 16C do 18C. Zawartość alkoholu 13,5%.Wino otrzymało 90pkt w skali parkera od Luca Marconiego wybitnego someliera oraz twórcę przewodnika po winach włoskich.
Description
Sud Vini premium wines to utytułowany producent o ugruntowanej pozycji w regionie Puglia w pobliżu Morza Jońskiego. Wina Sud Vini są produkowane w oparciu o tradycyjne metody, ale także z użyciem nowoczesnych technologii, co pozwala na uzyskanie doskonałej równowagi między klasycznymi a nowoczesnymi stylami.
Winogrona do produkcji Primitivo la Voliera pochodzą ze wzgórza Salento 450m nad poziomem morza.
LA VOLIERA Primitivo ma ciemny, rubinowy kolor i intensywny aromat, w którym dominują nuty czarnych jagód, wiśni, suszonej śliwki, cynamonu i gałki muszkatołowej. Na podniebieniu wyczuwalne są smaki dojrzałych owoców z wyraźnymi taninami i kwasowością, co nadaje mu charakteru i elegancji. Wino to jest pełne i złożone, ale jednocześnie delikatne i harmonijne.
LA VOLIERA Primitivo doskonale pasuje do mięs czerwonych, dziczyzny i sera, ale także do dań z grilla i potraw kuchni śródziemnomorskiej
Serwować w temperaturze od 16C do 18C. Zawartość alkoholu 13,5%.Wino otrzymało 90pkt w skali parkera od Luca Marconiego wybitnego someliera oraz twórcę przewodnika po winach włoskich.
Reviews
There are no reviews yet.